Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya, 'istifa etmeyeceğini' açıkladı.

Haber Giriş : 23 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya, kendisine destek ziyaretinde bulunan Milli Demokrat Halkın Partisi (MDHP) Genel Başkanı Yusuf Erikel ve beraberindeki parti yöneticilerine 'istifa etmeyeceğini' açıkladı. Özkaya, yasadışı, gayri hukuki hiçbir durumunun olmadığını belirterek, 'Üyelerle birlikte dimdik ayaktayız. Cumhuriyet'e ve Atatürk'e sonuna kadar bağlıyız' değerlendirmesinde bulundu.

Milli Demokrat Halkın Partisi (MDHP) Genel Başkanı Yusuf Erikel ve beraberindeki parti yöneticileri, MİT-Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya ile Alaattin Çakıcı arasındaki bağlantıların ortaya çıkmasının ardından Yargıtay Başkanı Özkaya'ya destek ziyaretinde bulundu. Özkaya'nın Yargıtay'daki makamında gerçekleşen görüşme yarım saat sürdü. Basın mensuplarının alınmadığı görüşme sonrasında gazetecilere bir açıklama yapan MDHP Genel Başkanı Erikel, Özkaya'ya destek verdiklerini kaydetti. Özkaya'ya 'Tertemiz Yargıtay Başkanı' diyerek övgüler yağdıran Erikel, hukuk devletine olan inançları ve Türkiye'de uygulanan dış oyunlar nedeniyle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini açıkladı. Türkiye'nin hukuk devleti olmaktan çıkarak polis devleti olma yönünde ilerlediğini savunan Erikel, 'Ülkemizin Yargıtay Başkanı dinleniyor. Gizli olması gereken tüm görüşmeler gazete manşetlerine çıkıyor. Hukuk devleti ilkesi zıvanadan çıkmış durumda' diye konuştu.

Özkaya'ya hukuki anlamda destek vermek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Erikel, 'Kendisi dik duruyor ve üyelerin hepsi kendisine destek veriyor. Yargıtay Başkanı hukuku temsil ediyor. Ona yapılan saldırılar da hukuka yapılmış sayılır. Bir ülkede Yargıtay Başkanı 75 metrekarelik bir yer alıyor ve konu oluyor. 1-2 yıl belediye başkanı yapanlar nelere sahip oluyorlar. Bu memleketin başındakilerin neler alıp sattığını sorgulamak gerekir. Yargıtay Başkanından daha dürüst kaç tane devlet memuru sıralamak lazım' dedi. Yargıtay'a gelen her avukatın her dava ile ilgili olarak istediği zaman bilgi alabileceğini ifade eden Erikel, bunun 'normal' olduğunu söyledi. 'Başbakana da Yargıtay aşamasında kimlerle görüşülmek istendiğini sorun. Bunların hepsi normal' diyen Erikel, herkesi dış oyunlara karşı uyanık olmaya davet etti. Erikel, yargının ve ordunun en güvenilir kurumların başında geldiğini hatırlattı.

Erikel, Türkiye üzerinde oynanmak istenen dış oyunlarla ilgili değerlendirmesine Yargıtay Başkanı Özkaya'nın da katıldığını söyledi. Şu an Türkiye'de 2004 yerine 1904 döneminin yaşandığına işaret eden Erikel, Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla askıya alınan oyunların yeniden sahneye konulduğunu bildirdi. Zaman içinde bazı siyasilerin yanlış tutumları nedeniyle parlamentoya olan güvenin sarsıldığını dile getiren Erikel, devlet ile millet arasına perde çekilmeye çalışıldığını, yıpratma politikasının da başta yargı olmak üzere tüm kurumları kapsadığını vurguladı. Milletin ve basının bu oyuna gelmemesi gerektiğini anlatan Erikel, Yargıtay Başkanı Özkaya'ya yönelik 'istifa' çağrılarına da sert çıktı. Özkaya'ya 'Dimdik durun. İstifa etmeyin. Yoksa oynanan oyunların bir parçası olursunuz' dediğini hatırlatan Erikel, Özkaya'nın da 'istifa etmeyeceğini' açıkladığını söyledi. Erikel, Özkaya'nın ayrıca 'Yasadışı, gayri hukuki hiçbir durumum yok. Üyelerle birlikte hepimiz dimdik ayaktayız. Cumhuriyet'e ve Atatürk'e sonuna kadar bağlıyız' değerlendirmesinde bulunduğunu ifade etti. Erikel, Özkaya'nın basında yer alan iddialara üzüldüğünü de belirterek, 'Biz kendisine 'duygusallığa kapılmamasını' söyledik' dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber